Mobico

iPhone 6 refurbished: unieke kans, goede prijs!

Eindelijk kan je voor een paar honderd euro een fijne iPhone kopen, de refurbished iPhone 6.
Een mooie kans om een echte iPhone te kopen voor relatief weinig. Verder heb je ook nog eens een oorspronkelijk toestel, dus eentje die nieuw niet meer te krijgen is! De oorspronkelijke iPhone 6 is refurbished nog wel te koop, gelukkig. Kost de nieuwste iPhone (X) nieuw zo’n E 1000, een refurbished iPhone 6 heb je voor ongeveer een vijfde van dat bedrag. Het toestel is te krijgen voor E 200 ongeveer. Daarvoor heb je dan ook een minder geavanceerder en sterke iPhone maar wel een echte iPhone voor een schappelijke prijs.

Lancering en kenmerken
Deze iPhone werd 3.5 jaar geleden, in september 2014, op de markt gebracht als de eerste in een serie van opvolgende smartphones, van dezelfde maker, de 6 (6s) 7 (7 plus), 8 (8 plus) in de periode 2014-2017. Deze iPhone heeft een iets grotere display dan zijn voorganger maar houdt het bekende en herkenbare design van alle iPhones. De afmetingen zijn 138.1 x 67 x 6.9 mm. Het is de lichtste iPhone in de serie 6-8 en weegt slechts 129 gram.

Pluspunten van 2ehands
Die lagere prijs, het lagere gewicht en de beperkte beschikbaarheid van nieuwe toestellen maken de 2ehands aanschaf extra aantrekkelijk. Het toestel is nagekeken en onderdelen die versleten of kapot waren zijn vervangen. Welke dit zijn zal per exemplaar en geval natuurlijk verschillen. Dealers van refurbished iPhones 6 en andere generaties zijn makkelijk online te zoeken en te vinden.

Let op
Let bij de aanschaf van een refurbished toestel op twee dingen: welke onderdelen zijn vervangen en wordt er garantie gegeven? Dat is vooral van belang wanneer het gaat om de iPhone 6 die nieuw niet meer te krijgen is. Je wilt dus eentje die nog een tijdje mee kan en waarop nog wat garantie wordt gegeven. Wanneer bepaalde onderdelen bij meerdere toestellen zijn vervangen kan dit duiden op mogelijke zwakke punten in het toestel. Van de iPhone 6 is bekend dat het chassis of de hardware wat zwakker is dan die van eerdere en latere generaties. Verder laat de beeldkwaliteit van foto en film wat te wensen over, want het is niet zo scherp als je zou willen.

Meer info bij verkoper
Informatie over de vervangen onderdelen is op te vragen bij de verkoper, dealer of de site in kwestie. Vaak worden er bij refurbished toestellen garantietermijnen aangeboden en afgesproken. Deze termijnen kunnen nogal verschillen per dealer en aanbieding. Garantietermijnen, wanneer gegeven, variëren van enkele maanden tot twee jaar. Informeer naar de mogelijkheden.

Prijzen
Prijzen van iPhone 6 refurbished toestellen beginnen rond de E 200,-, maar kunnen tot E 100,- duurder uitvallen, afhankelijk van de verkoper, het toestel en het geheugen. De iPhone 6 was oorspronkelijk te koop in de kleuren zilver, goud, rose gold en space gray of grijs. Of al deze kleuren ook refurbished te koop zijn zal afhangen van het aanbod. Liefhebbers van een echte, herkenbare maar relatief lichte, goedkope en unieke (retro) iPhone kunnen voor ongeveer E 200,- een mooie refurbished iPhone 6 aanschaffen. En wie weet wil je volgend jaar weer een iPhone refurbished of zelfs een nieuwe. Er is keus genoeg.

Afmetingen: 138.1 x 67 x 6.9
Kleuren: zilver, goud, grijs
Vanaf 16 GB