Welke modellen 3D printer zijn er?

Ooit was er maar één 3D printer die te gebruiken was. Dat was de enige printer die deze manier van werken kon verwerken. Tegenwoordig is het eigenlijk wel heel anders. Het is allang niet meer zo dat alleen de grote printers die voor industriële toepassingen wordt gebruikt er zijn. Er zijn ook allerlei kleinere modellen. Daardoor is er meer en meer mogelijk geworden op dit gebied. Het is dus ook belangrijk om goed te weten wat die mogelijkheden zijn en te bekijken hoe je deze kunt toepassen voor je eigen doelen. Dat gaat om de volgende punten.

De klassieke modellen printers
De grote printers die voor industriële toepassingen worden gebruikt zijn er natuurlijk nog altijd. Deze vorm van de 3D printer is door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Daardoor zijn de grote werken er nog altijd mee te doen. De techniek is echter ook verfijnd. Daardoor is het goed mogelijk om veel meer gerichte dingen ermee te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen die gewoon thuis te gebruiken zijn. Daar zijn bijvoorbeeld kunstenaars en spelontwikkelaars er vaak mee aan de slag. Dat maakt het voor allerlei doelgroepen heel aantrekkelijk om met de printers te kunnen werken tegenwoordig.

Thuisgebruik van een 3D printer
De ontwikkeling van het printen heeft ertoe geleid dat er veel mogelijk is als het op thuisgebruik aankomt. De nieuwe 3D printer is compact en daardoor gemakkelijk in huis te plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld door deze in een werkkamer te plaatsen. Daar kan dan op een hobbymatige manier ontworpen worden. De resultaten van de ontwerpen zijn dan direct te zien. Het leuke hierbij is vooral dat de techniek achter het printen in grote mate gelijk is als bij de grote modellen. Daardoor kan er dus ook heel gedetailleerd gewerkt worden. De komende jaren zal dit alleen maar verder gaan.

Nog beter kunnen werken
De 3D printer van tegenwoordig is al vele malen beter dan die van enkele jaren geleden. Daardoor is er ook zoveel mogelijk als het gaat om detail. Dat neemt niet weg dat de ontwikkeling nog lang niet klaar is. Het wordt steeds belangrijker om het proces nog completer te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei sensoren in de printers ingebouwd tegenwoordig. Die zorgen ervoor dat de ontwerpen altijd zo precies als mogelijk uit de printers komen. Dit zorgt ervoor dat de ideeën die je hebt uiteindelijk heel dicht tegen de werkelijkheid aan kunnen liggen. Dit is een belangrijke ontwikkeling.

Klik hier voor Handleiding voor het kopen van 3d-printers